Дали стратегијата Martingale е погодна за управување со пари во тргувањето со Olymp Trade?
Блог

Дали стратегијата Martingale е погодна за управување со пари во тргувањето со Olymp Trade?

Еден од главните начини да се одржи профитабилното тргување со опции е управувањето со парите. Ќе сакате да ги минимизирате загубите и да ги зголемите вашите победнички занаети. На...
Критични трговски грешки што можат да ја разнесат вашата сметка на Olymp Trade
Блог

Критични трговски грешки што можат да ја разнесат вашата сметка на Olymp Trade

Да се ​​тргува значи да се ризикува. Понекогаш може да изгубите сè. И ако ви се случило, не сте сами. Но, само неколку ги споделуваат своите приказни затоа што се плашат да не се п...
Како да ја одржите вашата трговска мотивација да бидете трговец со Forex со Olymp Trade
Блог

Како да ја одржите вашата трговска мотивација да бидете трговец со Forex со Olymp Trade

Нашата служба за поддршка доби порака: „Здраво. Ве молиме избришете ја мојата сметка. Повеќе не можам да се носам со стресот. Не сакам да заработам пари тргувајќи!“ Претставник на компанијата контактирал со лицето и се испоставило дека тој всушност е совршен трговец. Само последните две недели се покажаа како непрофитабилни, а до овој момент приносот на сметката експоненцијално растеше за 3,5 месеци. Зошто почувствувал желба да ја напушти работата која носи стабилен профит? Еве ја приказната на нашиот клиент, која ја објавуваме со негова дозвола.
Не брзајте со процесот на тргување и ќе успеете со Olymp Trade
Блог

Не брзајте со процесот на тргување и ќе успеете со Olymp Trade

Добра трговија можеби нема да дојде одеднаш. Веројатноста за извршување на трансакцијата зависи од вашата стратегија, стилот на тргување, состојбата на пазарот и многу други фактори. Концентрацијата и способноста да се чека се квалитетите кои им помагаат на трговците да бидат на повик подолг временски период. Затоа брзањето е еден од најсериозните непријатели на трговецот.
5 важни правила пред да направите трговија на Olymp Trade за победничка трговија
Блог

5 важни правила пред да направите трговија на Olymp Trade за победничка трговија

Оваа специјална листа за проверка е совршена алатка за проценка колку е безбедна трговијата. Обидете се да го користите сега и ќе се изненадите колку е лесно да избегнете да преземете дополнителен ризик. Само запомнете ги овие 5 правила пред да направите трговија: