Како да ја потврдите сметката во Olymp Trade

Како да ја потврдите сметката во Olymp Trade


Што е задолжителна верификација?

Потврдата станува задолжителна кога ќе добиете автоматско барање за потврда од нашиот систем. Може да се побара во секој момент по регистрацијата. Процесот е стандардна процедура меѓу повеќето сигурни брокери и е диктиран од регулаторните барања.

Целта на процесот на верификација е да се осигури безбедноста на вашата сметка и трансакции, како и да се исполнат барањата за спречување на перење пари и запознајте ги вашите клиенти.

Имајте предвид дека ќе имате 14 дена од датумот на барањето за верификација за да го завршите процесот.

За да ја потврдите вашата сметка, ќе треба да поставите доказ за идентитет (POI), 3-D селфи, доказ за адреса (POA) и доказ за плаќање (POP). Ќе можеме да го започнеме вашиот процес на верификација само откако ќе ни ги доставите сите документи.

Како да ја завршам задолжителната верификација?

За да ја потврдите вашата сметка, ќе треба да поставите доказ за идентитет (POI), 3-D селфи, доказ за адреса (POA) и доказ за плаќање. Ќе можеме да го започнеме вашиот процес на верификација само откако ќе ни ги доставите сите документи.

Имајте предвид дека ќе имате 14 дена од датумот на барањето за верификација за да го завршите процесот.

Ве молиме најавете се на вашата сметка на Olymp Trade, одете во делот Верификација и следете неколку едноставни чекори од процесот на верификација.
Како да ја потврдите сметката во Olymp Trade

Чекор 1. Доказ за идентитет

Вашиот POI треба да биде официјален документ кој го содржи вашето полно име, датум на раѓање и јасна фотографија. Скенирање во боја или фотографија од вашиот пасош или лична карта е префериран доказ за идентитет, но можете да користите и возачка дозвола.
Како да ја потврдите сметката во Olymp Trade
– Кога ги поставувате документите, проверете дали сите информации се видливи, во фокус и во боја.

– Фотографијата или скенирањето не требаше да бидат направени пред повеќе од 2 недели.

– Сликите од екранот на документите не се прифаќаат.

– Можете да обезбедите повеќе од еден документ доколку е потребно. Ве молиме проверете дали се почитуваат сите барања за квалитет и информации на документите.

Валидно:
Како да ја потврдите сметката во Olymp Trade
Невалидно: не прифаќаме колажи, слики од екранот или уредени фотографии
Како да ја потврдите сметката во Olymp Trade


Чекор 2. 3-D селфи

Ќе ви треба камерата за да направите 3-Д селфи во боја. Деталните упатства ќе ги видите на платформата.
Како да ја потврдите сметката во Olymp Trade
Ако од која било причина немате пристап до камерата на вашиот компјутер, можете да си испратите SMS и да го завршите процесот на вашиот телефон. Можете исто така да ја потврдите вашата сметка преку апликацијата Olymp Trade.


Чекор 3. Доказ за адреса

Вашиот POA документ треба да го содржи вашето полно име, адреса и датум на издавање, кој не треба да биде стар повеќе од 3 месеци.
Како да ја потврдите сметката во Olymp Trade
Можете да користите еден од следниве документи за да ја потврдите вашата адреса:

– Извод од банка (ако ја содржи вашата адреса)

– Извод од кредитна картичка

– Сметка за струја, вода или бензин

– Телефонска сметка

– Интернет сметка

– Писмо од вашата локална општина

– Даночно писмо или сметка

Ве молиме имајте предвид дека сметките за мобилен телефон, медицинските сметки, фактурите за купување и изводите за осигурување не се прифатливи.
Како да ја потврдите сметката во Olymp Trade


Чекор 4. Доказ за уплата

Ако сте депонирале преку банкарска картичка, вашиот документ треба да ја содржи предната страна на картичката со вашето полно име, првите 6 и последните 4 цифри и датумот на истекување. Останатите броеви на картичката не треба да бидат видливи во документот.
Како да ја потврдите сметката во Olymp Trade
Ако сте депонирале преку електронски паричник, треба да обезбедите документ што го содржи бројот на паричникот или адресата на е-пошта, целото име на сопствениците на сметката и деталите за трансакцијата, како што се датумот и износот.
Како да ја потврдите сметката во Olymp Trade
Пред да ги поставите документите, проверете дали вашиот е-паричник е потврден од таа организација.

Ако депонирате пари преку жица, мора да бидат видливи: број на банкарска сметка, име и презиме на сопствениците на сметката и детали за трансакцијата, како што се датумот и износот.
Како да ја потврдите сметката во Olymp Trade
Како да ја потврдите сметката во Olymp Trade
– Доколку името на сопственикот, бројот на банката, бројот на е-паричник или е-поштата и трансакцијата на платформата не може да се видат на истата слика, ве молиме наведете две слики од екранот:

првата со името на сопственикот и е-паричникот или банката број на сметка.

Вториот со е-паричник или број на банкарска сметка и трансакција до платформата.

– Со задоволство ќе прифатиме или скенирање или слика на документите наведени погоре.

– Погрижете се сите документи да се видливи, со несечени рабови и да се во фокус. Фотографиите или скеновите треба да бидат во боја.

Кога ќе биде готова задолжителната верификација?

Откако вашите документи ќе бидат поставени, верификацијата обично трае 24 часа или помалку. Меѓутоа, во ретки случаи, процесот може да потрае и до 5 работни дена.

Ќе добиете известување по е-пошта или СМС за вашиот статус на потврда. Можете исто така да го следите моменталниот статус на вашата потврда во вашиот профил.

Доколку се потребни дополнителни документи, веднаш ќе ви испратиме е-пошта.

Сите релевантни ажурирања за вашиот процес на потврда може да се најдат во делот за потврда на сметката на вашиот профил.

Еве како да стигнете таму:

1. Одете на платформата.

2. Кликнете на иконата Профил.

3. На дното на страницата, кликнете на Поставки за профил.

4. Кликнете на Проверка на сметката.

5. Ќе видите ажурирани информации за вашиот статус на верификација.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Зошто е потребна верификација?

Верификацијата е диктирана од регулативите за финансиски услуги и е неопходна за да се осигури безбедноста на вашата сметка и финансиските трансакции.

Имајте предвид дека вашите информации секогаш се чуваат безбедни и се користат само за цели на усогласеност.

Еве ги сите потребни документи за да се заврши верификацијата на сметката:

– Пасош или лична карта издадена од владата

– 3-D селфи

– Доказ за адреса

– Доказ за уплата (откако сте депонирале средства на вашата сметка)

Кога треба да ја потврдам мојата сметка?

Можете слободно да ја потврдите вашата сметка во секое време. Сепак, важно е да запомните дека откако ќе добиете официјално барање за верификација од нашата компанија, процесот станува задолжителен и треба да се заврши во рок од 14 дена.

Вообичаено, верификацијата се бара кога се обидувате каков било вид на финансиски операции на платформата. Сепак, може да има и други фактори.

Постапката е вообичаена состојба кај повеќето доверливи брокери и е диктирана од регулаторните барања. Целта на процесот на верификација е да се осигури безбедноста на вашата сметка и трансакции, како и да се исполнат барањата за спречување на перење пари и запознајте ги вашите клиенти.

Во кои случаи треба повторно да ја завршам верификацијата?

1. Нов начин на плаќање. Ќе биде побарано да ја завршите потврдата со секој нов употребен начин на плаќање.

2. Недостасува или застарена верзија на документите. Може да побараме недостасува или правилна верзија на документите потребни за да се потврди вашата сметка.

3. Други причини вклучуваат дали сакате да ги промените вашите информации за контакт.

Кои документи ми се потребни за да ја потврдам мојата сметка?

Доколку сакате да ја потврдите вашата сметка, ќе треба да ги доставите следните документи:

Ситуација 1. Потврда пред депонирање.

За да ја потврдите вашата сметка пред да ја депонирате, ќе треба да поставите доказ за идентитет (POI), 3-D селфи и доказ за адреса (POA).

Ситуација 2. Верификација по депонирање.

За да ја завршите потврдата по депонирањето пари на вашата сметка, ќе треба да поставите доказ за идентитет (POI), 3-D селфи, доказ за адреса (POA) и доказ за плаќање (POP).

Што е идентификација?

Пополнувањето на формуларот за идентификација е првиот чекор од процесот на верификација. Станува неопходно откако ќе депонирате $250/€250 или повеќе на вашата сметка и ќе добиете официјално барање за идентификација од нашата компанија.

Идентификацијата треба да се заврши само еднаш. Барањето за идентификација ќе го најдете во горниот десен агол на вашиот профил. Откако ќе го поднесете формуларот за идентификација, може да се побара потврда во секое време.

Ве молиме имајте предвид дека ќе имате 14 дена да го завршите процесот на идентификација.

Зошто треба да го завршам процесот на идентификација?

Тоа е потребно за да се потврди вашиот идентитет и да се заштитат вашите депонирани пари од неовластени трансакции.
Thank you for rating.
ОДГОВОРИ НА КОМЕНТАР Откажи го одговорот
Ве молиме внесете го вашето име!
Ве молиме внесете точна адреса за е-пошта!
Ве молиме внесете го вашиот коментар!
Полето g-recaptcha е задолжително!
Остави коментар
Ве молиме внесете го вашето име!
Ве молиме внесете точна адреса за е-пошта!
Ве молиме внесете го вашиот коментар!
Полето g-recaptcha е задолжително!