Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade

Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade


Како да се регистрирате на Olymp Trade


Како да се регистрирате со е-пошта

1. Можете да се регистрирате за сметка на платформата со кликнување на копчето „ Регистрација “ во горниот десен агол.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
2. За да се регистрирате треба да ги пополните сите потребни информации и да кликнете на копчето „ Регистрирај се “.
 1. Внесете валидна адреса за е- пошта.
 2. Направете силна лозинка .
 3. Изберете ја валутата на сметката: (ЕУР или УСД)
 4. Исто така, треба да се согласите со договорот за услуги и да потврдите дека сте полнолетни (над 18 години).
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Секоја чест! Успешно се регистриравте. Прво, ние ќе ви помогнеме да ги направите вашите први чекори на нашата онлајн платформа за тргување, кликнете на „Започнете со обука“ за брз преглед на Olymp Trade, ако знаете како да го користите Olymp Trade, кликнете на „X“ во горниот десен агол.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Сега можете да започнете со тргување, имате 10.000 долари на Демо сметка. Демо сметката е алатка за да се запознаете со платформата, да ги вежбате вашите вештини за тргување со различни средства и да испробате нова механика на графикон во реално време без ризици.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Можете исто така да тргувате на вистинска сметка по депонирањето со кликнување на сметката во живо што сакате да ја надополните (во менито „Сметки“),
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
изберете ја опцијата „Депозит“, а потоа изберете ја сумата и начинот на плаќање.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
За да започнете со тргување во живо, треба да вложите на вашата сметка (минималниот износ на депозит е 10 УСД/ЕУР).
Како да направите депозит во Olymp Trade
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Конечно, пристапувате до вашата е-пошта, Olymp Trade ќе ви испрати потврдна пошта. Кликнете на копчето „Потврди е-пошта“ во таа пошта за да ја активирате вашата сметка. Така, ќе завршите со регистрација и активирање на вашата сметка.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade


Како да се регистрирате со сметка на Фејсбук

Исто така, имате опција да ја отворите вашата сметка преку сметка на Facebook и тоа можете да го направите со само неколку едноставни чекори:

1. Кликнете на копчето Facebook
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
2. Ќе се отвори прозорец за најавување на Facebook, каде што ќе треба да ја внесете вашата e-mail адреса што ја се користи за регистрација на Facebook

3. Внесете ја лозинката од вашата сметка на Facebook

4. Кликнете на „Log In“
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Откако ќе кликнете на копчето „Log in“, Olymp Trade бара пристап до: Вашето име и слика на профилот и адресата на е-пошта . Кликнете Продолжи...
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
После тоа автоматски ќе бидете пренасочени на платформата Olymp Trade.


Како да се регистрирате со сметка на Google

1. За да се регистрирате со сметка на Google, кликнете на соодветното копче во формуларот за регистрација.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
2. Во новоотворениот прозорец внесете го вашиот телефонски број или е-пошта и кликнете „Следно“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
3. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Google и кликнете „Следно“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
После тоа, следете ги упатствата испратени од услугата на вашата адреса за е-пошта.

Како да се регистрирате со Apple ID

1. За да се регистрирате со Apple ID, кликнете на соодветното копче во формуларот за регистрација.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
2. Во новоотворениот прозорец внесете го вашиот Apple ID и кликнете „Следно“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
3. Потоа внесете ја лозинката за вашиот Apple ID и кликнете „Следно“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
После тоа, следете ги упатствата испратени од услугата и можете да започнете со тргување со Olymp Trade


Пријавете се на апликацијата Olymp Trade за iOS

Ако имате мобилен уред со iOS, ќе треба да ја преземете официјалната мобилна апликација Olymp Trade од App Store или овде . Едноставно побарајте ја апликацијата „Olymp Trade - Online Trading“ и преземете ја на вашиот iPhone или iPad.

Мобилната верзија на платформата за тргување е потполно иста како и нејзината веб верзија. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства. Покрај тоа, апликацијата за тргување Olymp Trade за iOS се смета за најдобра апликација за онлајн тргување. Така, има висок рејтинг во продавницата.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Сега можете да се регистрирате преку е-пошта
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Регистрацијата за мобилната платформа iOS е исто така достапна за вас.
 1. Внесете валидна адреса за е- пошта.
 2. Направете силна лозинка .
 3. Изберете ја валутата на сметката (ЕУР или УСД)
 4. Исто така, треба да се согласите со договорот за услуги и да потврдите дека сте полнолетни (над 18 години).
 5. Кликнете на копчето „Регистрирај се“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Секоја чест! Успешно се регистриравте. Сега имате 10.000 долари во демо сметка.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Во случај на социјална регистрација кликнете на „Apple“ или „Facebook“ или „Google“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade


Регистрирајте се на апликацијата Olymp Trade за Android

Ако имате мобилен уред со Android, ќе треба да ја преземете официјалната мобилна апликација Olymp Trade од Google Play или овде . Едноставно побарајте ја апликацијата „Olymp Trade - App For Trading“ и преземете ја на вашиот уред.

Мобилната верзија на платформата за тргување е потполно иста како и нејзината веб верзија. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства. Покрај тоа, апликацијата за тргување Olymp Trade за Android се смета за најдобра апликација за онлајн тргување. Така, има висок рејтинг во продавницата.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Сега можете да се регистрирате преку е-пошта
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Регистрацијата за мобилната платформа Андроид е исто така достапна за вас.
 1. Внесете валидна адреса за е- пошта.
 2. Направете силна лозинка .
 3. Изберете ја валутата на сметката (ЕУР или УСД)
 4. Исто така, треба да се согласите со договорот за услуги и да потврдите дека сте полнолетни (над 18 години).
 5. Кликнете на копчето „Регистрирај се“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Секоја чест! Успешно се регистриравте. Сега имате 10.000 долари во демо сметка.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Во случај на социјална регистрација кликнете на „Фејсбук“ или „Гугл“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade

Регистрирајте ја сметката на Olymp Trade на мобилната веб-верзија

Ако сакате да тргувате на мобилната веб-верзија на платформата за тргување Olymp Trade, можете лесно да го направите тоа. Првично, отворете го вашиот прелистувач на вашиот мобилен уред. После тоа, побарајте „ olymptrade.com “ и посетете ја официјалната веб-страница на брокерот.

Кликнете на копчето „Регистрација“ во горниот десен агол.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
На овој чекор сè уште ги внесуваме податоците: е-пошта, лозинка, штиклирајте „Договор за услуга“ и кликнете на копчето „Регистрирај се“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Тука си! Сега ќе можете да тргувате од мобилната веб верзија на платформата. Мобилната веб-верзија на платформата за тргување е сосема иста како и обичната веб-верзија на неа. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства.

Имате 10.000 долари на демо сметка.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Во случај на социјална регистрација кликнете на „Apple“ или „Facebook“ или „Google“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade


Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Што се повеќе сметки?

Мулти-сметки е функција која им овозможува на трговците да имаат до 5 меѓусебно поврзани сметки во живо на Olymp Trade. За време на креирањето на вашата сметка, ќе можете да изберете меѓу достапните валути, како што се УСД, ЕУР или некои локални валути.

Ќе имате целосна контрола врз тие сметки, па можете слободно да одлучите како да ги користите. Едно може да стане место каде што го задржувате профитот од вашите занаети, друго може да биде посветено на одреден режим или стратегија. Можете исто така да ги преименувате овие сметки и да ги архивирате.

Ве молиме имајте предвид дека сметката во мулти-сметки не е еднаква на вашата трговска сметка (Trader ID). Може да имате само една Трговска сметка (Trader ID), но до 5 различни сметки во живо поврзани со неа за складирање на вашите пари.


Како да креирате трговска сметка во мулти-сметки

За да креирате друга сметка во живо, треба:

1. Одете во менито „Сметки“;

2. Кликнете на копчето „+“;

3. Изберете ја валутата;

4. Напишете го името на новите сметки.

Тоа е тоа, имаш нова сметка.


Бонуси Мулти-сметки: Како функционира

Ако имате повеќе сметки во живо додека добивате бонус, тогаш тој ќе биде испратен на сметката на која депонирате средства.

За време на трансферот помеѓу трговските сметки, пропорционален износ на бонус пари автоматски ќе се испрати заедно со живата валута. Така, ако, на пример, имате 100 долари во вистински пари и бонус од 30 долари на една сметка и одлучите да префрлите 50 долари на друга, ќе бидат префрлени и пари од бонус од 15 долари.


Како да ја архивирате вашата сметка

Ако сакате да архивирате една од вашите сметки во живо, проверете дали ги задоволува следниве критериуми:

1. Не содржи средства.

2. На оваа сметка нема отворени тргувања со пари.

3. Не е последната сметка во живо.

Ако сè е во ред, ќе можете да го архивирате.

Сè уште имате можност да ја разгледате историјата на сметките дури и по архивирањето, бидејќи трговската историја и финансиската историја се достапни преку профилот на корисниците.


Што е сегрегирана сметка?

Кога депонирате средства на платформата, тие се префрлаат директно на сегрегирана сметка. Сегрегирана сметка во суштина е сметка што припаѓа на нашата компанија, но е одвоена од сметката што ги складира нејзините оперативни средства.

Ние користиме само сопствени обртни средства за поддршка на нашите активности како што се развој и одржување на производи, хеџинг, како и деловни и иновативни активности.


Предности на сегрегирана сметка

Користејќи сегрегирана сметка за складирање на средствата на нашите клиенти, ја максимизираме транспарентноста, им овозможуваме на корисниците на платформата непрекинат пристап до нивните средства и ги штитиме од можни ризици. Иако тоа е малку веројатно да се случи, доколку компанијата банкротира, вашите пари би биле 100% безбедни и може да се вратат.


Како можам да ја сменам валутата на сметката

Валутата на сметката можете да ја изберете само еднаш. Не може да се промени со текот на времето.

Можете да креирате нова сметка со нова е-пошта и да ја изберете саканата валута.

Ако сте создале нова сметка, контактирајте со поддршката за да ја блокирате старата.

Според нашата политика, трговецот може да има само една сметка.

Како да се најавите на Olymp Trade


Како да се најавите на сметката на Olymp Trade?

 1. Одете на мобилната апликација Olymp Trade или веб-страница .
 2. Кликнете на копчето „Најави се“ во горниот десен агол
 3. Внесете ја вашата е-пошта и лозинка.
 4. Кликнете на синото копче „Најави се“.
 5. Ако сте ја заборавиле вашата е-пошта, можете да се најавите користејќи „Apple“ или „Google“ или „Facebook“.
 6. Ако сте ја заборавиле лозинката, кликнете на „Ја заборавивте лозинката“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Кликнете на копчето „Најави се“ во горниот десен агол, ќе се појави формуларот за пријавување.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Внесете ја вашата адреса за е-пошта и лозинката со кои сте се регистрирале за да се најавите на вашата сметка и кликнете на „Најави се“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Сега можете да започнете со тргување, имате 10.000 долари во демо сметка. Тоа е алатка за да се запознаете со платформата, да ги вежбате вашите вештини за тргување на различни средства и да испробате нова механика на графикон во реално време без ризици, исто така можете да тргувате на вистинска сметка по депонирањето.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade


Како да се најавите на Olymp Trade користејќи Фејсбук?

Можете исто така да се најавите на веб-локацијата користејќи ја вашата лична сметка на Facebook со кликнување на копчето Фејсбук.

1. Кликнете на копчето Facebook
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
2. Ќе се отвори прозорец за најавување на Facebook, каде што ќе треба да ја внесете вашата е-пошта што сте ја користеле за да се регистрирате на Facebook

3. Внесете ја лозинката од вашата сметка на Facebook

4. Кликнете на „Log In“
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Откако ќе Ако кликнавте на копчето „Најави се“, Olymp Trade ќе побара пристап до: Вашето име и слика на профилот и адресата на е-пошта. Кликнете Продолжи...
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
После тоа автоматски ќе бидете пренасочени на платформата Olymp Trade.


Како да се најавите на Olymp Trade користејќи Google?

1. За овластување преку вашата сметка на Google, треба да кликнете на копчето Google.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
2. Потоа, во новиот прозорец што се отвора, внесете го вашиот телефонски број или е-пошта и кликнете „Следно“. Системот ќе отвори прозорец, ќе ви биде побарана лозинката за вашата сметка на Google.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
3. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Google и кликнете „Следно“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
После тоа, следете ги упатствата испратени од услугата на вашата адреса за е-пошта. Ќе бидете однесени на вашата лична сметка на Olymp Trade.

Како да се најавите на Olymp Trade користејќи Apple ID?

1. За овластување преку вашиот Apple ID, треба да кликнете на копчето Apple.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
2. Потоа, во новиот прозорец што се отвора, внесете го вашиот Apple ID и кликнете „Следно“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
3. Потоа внесете ја лозинката за вашиот Apple ID и кликнете „Следно“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
После тоа, следете ги упатствата испратени од услугата и можете да започнете со тргување во Olymp Trade.


Враќање на лозинка од сметката на Olymp Trade

Не грижете се ако не можете да се најавите на платформата, можеби само внесувате погрешна лозинка. Можете да смислите нов.

Ако ја користите веб верзијата

За да го направите тоа, кликнете на врската „Ја заборавивте лозинката“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Потоа, системот ќе отвори прозорец каде што ќе биде побарано да ја вратите лозинката за вашата сметка на Olymp Trade. Треба да му дадете на системот соодветна адреса за е-пошта и да кликнете на „Врати“
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Ќе се отвори известување дека е испратена е-пошта на оваа адреса за е-пошта за да ја ресетирате лозинката.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Понатаму во писмото на вашата е-пошта, ќе ви биде понудено да ја промените вашата лозинка. Кликнете на „Промени ја лозинката“
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Врската од е-поштата ќе ве одведе до посебен дел на веб-страницата на Olymp Trade. Внесете ја вашата нова лозинка овде двапати и кликнете на копчето „Промени лозинка“
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Тоа е тоа! Сега можете да се најавите на платформата Olymp Trade користејќи го вашето корисничко име и нова лозинка.

Доколку ја користите мобилната апликација

За да го направите тоа, кликнете на опцијата „Најави се“, потоа внесете ја е-поштата што ја користевте при пријавувањето и кликнете на врската „Дали ја заборавивте лозинката“
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Се појавува известување дека Информациите се испратени на наведената адреса. Потоа направете ги истите преостанати чекори како веб-апликацијата
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade


Најавете се на мобилната веб-верзија на Olymp Trade

Ако сакате да тргувате на мобилната веб-верзија на платформата за тргување Olymp Trade, можете лесно да го направите тоа. Првично, отворете го вашиот прелистувач на вашиот мобилен уред. После тоа, побарајте „ olymptrade.com “ и посетете ја официјалната веб-страница на брокерот.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Внесете ја вашата е-пошта и лозинка и потоа кликнете на копчето „Најави се“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Тука си! Сега можете да тргувате од мобилната веб верзија на платформата. Мобилната веб-верзија на платформата за тргување е сосема иста како и обичната веб-верзија на неа. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства. Имате 10.000 долари во демо сметка за тргување на платформата
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade

Како да се најавите на апликацијата Olymp Trade за iOS?

Пријавувањето на мобилната платформа iOS е слично како и најавувањето на веб-апликацијата Olymp Trade. Апликацијата може да се преземе преку App Store на вашиот уред или кликнете овде . Едноставно побарајте ја апликацијата „Olymp Trade - Online Trading“ и кликнете „GET“ за да ја инсталирате на вашиот iPhone или iPad.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
По инсталацијата и стартувањето, можете да се најавите на мобилната апликација Olymp Trade за iOS со користење на вашата е-пошта, Facebook, Google или Apple ID. Треба само да ја изберете опцијата „Најави се“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Внесете ја вашата е-пошта и лозинка и потоа кликнете на копчето „Најави се“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Имате 10.000 долари во демо сметка за тргување на платформата.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Во случај на социјално најавување, кликнете на „Apple“ или „Facebook“ или „Google“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade


Како да се најавите на апликацијата Android Olymp Trade?

Мора да ја посетите продавницата на Google Play и да пребарувате за „Olymp Trade - App For Trading“ за да ја најдете оваа апликација или кликнете овде .
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
По инсталацијата и стартувањето, можете да се најавите на мобилната апликација Olymp Trade за Android со користење на вашата е-пошта, Facebook или Google сметка.

Направете ги истите чекори како на уредот iOS, изберете ја опцијата „Најави се“
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Внесете ја вашата е-пошта и лозинката и потоа кликнете на копчето „Внеси“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Сега имате и 10.000 долари во демо сметка за тргување на платформата.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade
Во случај на социјално најавување, кликнете на „Фејсбук“ или „Гугл“.
Како да се регистрирате и најавите сметка во Olymp Trade


Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Ја заборавив е-поштата од сметката на Olymp Trade

Ако сте ја заборавиле вашата е-пошта, можете да се најавите преку Facebook или Gmail.

Ако не сте ги создале овие сметки, можете да ги креирате кога се регистрирате на веб-страницата на Olymp Trade. Во екстремни случаи, ако ја заборавите вашата е-пошта и нема начин да се најавите преку Google и Facebook, треба да ја контактирате службата за поддршка


Како можам да ја сменам валутата на сметката

Валутата на сметката можете да ја изберете само еднаш. Не може да се промени со текот на времето.

Можете да креирате нова сметка со нова е-пошта и да ја изберете саканата валута.

Ако сте создале нова сметка, контактирајте со поддршката за да ја блокирате старата.

Според нашата политика, трговецот може да има само една сметка.


Како можам да ја сменам мојата е-пошта

За да ја ажурирате вашата е-пошта, ве молиме контактирајте го тимот за поддршка.

Ги менуваме податоците преку консултант за да ги заштитиме сметките на трговците од измамници.

Не можете сами да ја промените вашата е-пошта преку корисничката сметка.


Како можам да го сменам мојот телефонски број

Ако не сте го потврдиле вашиот телефонски број, можете да го уредите во вашата корисничка сметка.

Ако сте го потврдиле вашиот телефонски број, ве молиме контактирајте го тимот за поддршка.

Thank you for rating.