Преглед на Olymp TradeРезиме на Olymp Trade

Седиште Свети Винсент и Гренадини
Регулатива ИФЦ
Платформи Olymp Trade WebTrader
Инструменти 36 валутни парови, 9 криптовалути, 6 стоки, 13 акции, 10 индекси, 5 ETF
Трошоци Трошоците за тргување и распонот се ниски и просечни во споредба со конкуренцијата
Демо сметка Достапно
Минимален депозит 10 долари
Левериџ 1:500 на FX Trading
Комисија за трговија бр
Надоместок за неактивност бр
Опции за повлекување Web Money, Neteller, Skrill, Bitcoin, Qiwi и Yandex Money...
Образование Професионално образование со огромни материјали за учење
Поддршка за корисници 24/7


Вовед

Olymp Trade е добро позната онлајн платформа за тргување, основана во 2014 година. Нуди многу различни средства, кои се ретко средство за тргување кај forex брокери. Olymp Trade има и своја мобилна апликација со повеќе од 50 милиони инсталации.

Olymp Trade е дел од меѓународната организација, Финансиската комисија, која регулира дека сите незаконски дејствија се враќаат до 20.000 американски долари од вистински пари што се добиени од Фондот за компензација.

Силна предност е минималниот износ што е потребен за да започнете со тргување и да отворите сметка во живо. За да започнете со тргување со Olymp Trade, минималниот износ е десет долари, така што секој може да се приклучи на компанијата за финансиска технологија и да започне со тргување.

Техничката поддршка е достапна 24/7 со повеќејазичен тим од специјалисти, достапни преку е-пошта, телефон и разговор, кои секогаш се подготвени да одговорат брзо и ефикасно.

Клиентите на Olymp Trade исто така можат да имаат лесен пристап до образовните ресурси и материјалите за обука. Сите членови на Olymp Trade имаат можност да користат некој од тие материјали и ресурси во секое време. Olymp Trade е достапен за трговци од сите земји освен: Австралија, Канада, САД, Јапонија, ОК, ЕУ (сите земји) и Израел.

Овој преглед на Olymp Trade е длабинска анализа на сè што треба да се знае за овој давател на трговски услуги и што има да понуди

Добрите

 • Без надомест за депозит или повлекување
 • Достапна е бесплатна демо сметка
 • Член на Финансиската комисија
 • Услугата за клиенти достапна 24/7

Конс

 • Достапна е само една платформа за тргување
 • Не е достапно за тргување во сите земји (вклучувајќи ги ЕУ, ОК и САД)
 • Долг процес на повлекување

Олимписки трговски награди
Преглед на Olymp Trade

Преглед на Olymp TradeБезбедност и регулатива

Иако Olymp Trade не поседува силна лиценца за финансиски услуги, таа е сертифицирана и потврдена брокерска фирма која е дел од Меѓународната финансиска комисија. Финансиската комисија е меѓународна финансиска организација која дозволува гаранција од 20.000 евра за трговците, целосен пристап до нивните ресурси и правна помош доколку е потребно.

Со други зборови, трговците можат да уживаат во многу ретки поволности за тргување со девизен курс со безбедносна линија.

Добрите

 • Регулирани од Финансиската комисија
 • Обезбедува 20.000 евра за компензација
 • Достапна е правна помош
 • Достапна е заштита на инвеститорите

Конс

 • Не е регулирано од ниту еден финансиски регулатор
Преглед на Olymp Trade
Olymp Trade е сертифицирана брокерска фирма од една од најдобрите и најстрогите финансиски организации во светот, Финансиската комисија.

Финансиската комисија е финансиска организација која дејствува како посредник и регулатор, во случај на какво било прашање со трговец. Секоја членка на ИФЦ мора да обезбеди годишен извештај и да дејствува со целосна транспарентност кон ИФЦ и нивните трговци.

Со цел да ги зачуваат своите трговци безбедни, Olymp Trade се фокусира на финансиската компензација од 0f 20.000 EUR доколку се случи какво било недолично однесување на трговецот. Давателот на услуги за тргување, исто така, обезбедува годишен извештај до ИФЦ за нивните годишни тргувања, како и им овозможува на трговците целосна правна помош од ИФЦ, доколку се појави некаков проблем.

Преглед на Olymp TradeОлимписки трговски такси

Olymp Trade има релативно ниски трошоци за тргување, што е невообичаено за брокерите на Forex. Повеќето девизни брокери го остваруваат својот профит од нивните такси за нетргување, па затоа е најдобро да се разгледа дали цената е вредна за услугата.
Надоместоци за депозит и повлекување
Провизија за депозит 0 УСД
Надоместок за повлекување 0 УСД
Минимална граница за повлекување 10 УСД
Минимален депозит 10 УСД
Олимпик XM Еторо FP пазари
Надоместок за сметка бр бр бр бр
Надоместок за неактивност Да Да бр бр
Провизија за депозит 0 $ 0 $ 0 $ 0 $
Надоместок за повлекување 0 $ 0 $ 25 долари 10 AUD

Добрите

 • Нема такси за повлекување
 • Без надоместоци за депозит
 • Минималниот износ за повлекување и депозит е многу мал
 • Големи износи за исплата за двата типа на сметки

Конс

 • Потребни се такси за ноќевање

Преглед на Olymp TradeОтворање сметка

ВИП-сметка на Olymp Trade

Сметката е достапна за клиенти кои се напредни во тргувањето и ја претпочитаат многу стручни трговци. За да може сметката да биде во живо и да се користи, трговците мора да депонираат две илјади долари (2000 долари), или нејзиниот еквивалент на валута.

Клиентите кои ги добиле ВИП сметките имаат корист од побрзо повлекување и добиваат помош од ВИП консултант, финансиски аналитичари и разни инструменти за тргување.

Добрите

 • Побрзи повлекувања
 • ВИП консултант
 • Погоден за елитни трговци
 • Сместување за големи инвестициски трговци
 • Достапна е бесплатна демо сметка

Конс

 • Висок минимален износ на депозит
 • Не е погоден за трговци почетници


Олимписка трговска стандардна сметка

Трговската сметка што ја користат повеќето трговци е Стандардна сметка и е достапна за секој потенцијален клиент што сака случајно да тргува или тестира бесплатна демо сметка.

Сметката има минимален износ за тргување, кој е еден долар, а максимална сума за тргување, која е две илјади долари. Стандардната сметка овозможува максимална можна добивка од осумдесет проценти кога има успешна трговија. Со стандардната сметка има минимален фонд за повлекување од десет долари, без ограничување за какво било повлекување.

Повлекувањата може да потраат до 24 часа, со максимално време на чекање од три дена.

Добрите

 • Достапна е бесплатна демо сметка
 • Ниски трошоци за тргување
 • Ниска минимална депозитна сметка
 • Максимална можна добивка од 80% за секоја успешна трговија
 • Низок минимален износ за повлекување

Конс

 • Долг процес на повлекување


Како да отворите олимписка трговска сметка

ЧЕКОР ПРВ: Пополнете го вашето име, адреса на е-пошта, лозинка и претпочитана основна валута.

Преглед на Olymp Trade

ЧЕКОР ВТОРИ: Ќе бидете активирани како сопственик на демо сметка 60 минути, каде што ќе треба да депонирате средства на вашата трговска сметка за да започнете во живо.
Преглед на Olymp Trade
ЧЕКОР ТРЕТ: Можете да започнете со тргување сега!

Преглед на Olymp Trade

Преглед на Olymp TradeДепозит и повлекување

Olymp Trade им нуди на своите трговци различни опции за депозити и повлекувања. Со депозити, трговците можат да ги финансираат своите сметки преку различни начини на плаќање; овие методи вклучуваат употреба на Visa и MasterCard, електронски плаќања и Boleto. Boleto е опција достапна за сите клиенти со седиште во Бразил.
Преглед на Olymp Trade

Клиентите кои претпочитаат да користат е-паричници можат да аплицираат преку Web Money, Neteller, Skrill, Bitcoin, Qiwi и Yandex Money. Повлекувањата ги имаат истите опции за плаќање, исто така.

Добрите

 • Без провизија за депозит
 • Низок минимален износ на депозит
 • Процес на брз депозит
 • Различни опции за депозити

Конс

 • Никој


Olymp Trade депозитни опции

 • Банкарски жичен трансфер
 • Кредитни и дебитни картички
 • Електронски паричници


Повлекувања

Со Olymp Trade, постои опција трговците да можат да направат повлекување, откако ќе го завршат депозитот. Максималното време на чекање за барање за повлекување може да потрае до три дена, но Olymp Trade се обидува да ја заврши трансакцијата што е можно побрзо. Секој трговец со стандардна сметка, просечното време на чекање е дваесет и четири часа. Сепак, како имател на ВИП сметка, просечното време на чекање е само неколку часа.

Нема такси за повлекување, а минималниот износ за повлекување е десет долари. Заедно со тоа, сите провизии за трансакции се на Olymp Trade и тие не наплаќаат провизии на трговците.

Добрите

 • Без надомест за повлекување
 • Брз процес на повлекување
 • Низок минимален износ за повлекување

Конс

 • Никој


Опции за повлекување на Olymp Trade

 • Банкарски жичен трансфер
 • Кредитни и дебитни картички
 • Електронски паричници

Преглед на Olymp TradeПлатформи за тргување

Тековната трговска платформа за Olymp Trade е внатрешна платформа за тргување која е основана и развиена од развивачите на софтвер на Olymp Trade. Платформата за тргување работи и на Android и на iOS софтвер, како мобилна апликација. Ова значи дека сите клиенти на Olymp Trade можат да тргуваат во секое време, насекаде.

Според прегледите и повратните информации од клиентите, платформата за тргување е погодна за корисниците и има чувство за насока кога станува збор за стратегиите за тргување на клиентот. Olymp Trade и неговата мобилна апликација се смета за една од најдобрите апликации што се достапни на финансискиот пазар.

Платформата за тргување за Olymp Trade е самодоволна и многу лесна за разбирање; содржи технички показатели и инструменти за анализа кои им овозможуваат на трговците да ја најдат најдобрата стратегија за тргување. Внатрешната платформа за тргување Olymp Trade, исто така, обезбедува дел за историја на дното на страницата, овозможувајќи им на трговците да останат ажурирани за одредено средство и да го следат неговиот напредок. На левата страна на страницата има графикон за тргување, а на десната страна на страницата е икона каде што на трговецот му е дозволено да го дефинира времетраењето на трговијата, износот за тргување и да постави опција Put или Call. .

Исто така, ќе откриете дека постои платформа за тргување MetaTrader4 достапна за вас. MT4 е една од најчестите и најефикасните платформи за тргување во светот и повеќето трговци се запознаени со неа.


Веб платформа за тргување

Постојат два типа на налози за тргување со Olymp Trade, ценовни и временски налози. Со ценовни нарачки, можете да нарачате, во зависност од цената на која сте ограничени. Што се однесува до временските нарачки, можете да нарачате во одредено време, кое автоматски ќе се изврши во бараното време.

Можеби нема да можете да активирате предупредувања и известувања за вашата сметка на платформата за тргување Olymp Trade, но ќе можете да ги прегледате сите ваши минати и нерешени нарачки. Исто така, ќе имате можност да ги разгледате вашите минати трговци, заедно со детален извештај за тие занаети. Ова ќе ви помогне да ги следите вашите занаети и што би можело да биде вашиот следен.

Со платформата Olymp Trade, интерфејсот е многу едноставен и лесен за користење. Нема да најдете никаков проблем со пронаоѓањето на индикаторите, алатките и финансиските пазари. Веб-платформата за тргување е платформа со повеќе графикони, што значи дека можете да управувате со неколку графикони одеднаш.


Платформа за тргување на работна површина

Платформата за тргување на работната површина е слична на веб-платформата за тргување на Olymp Trade, но платформата за тргување на работната површина мора да се преземе како додаток на вашиот уред, Windows или Mac.

Добрите

 • Достапно на Windows и MT4
 • Мултифункционални алатки за цртање графикони
 • Лесен пристап и лесен за користење
 • Приспособливо
 • Достапни се над 200 финансиски пазари

Конс

 • Нема предупредувања и известувања


Мобилна платформа за тргување

Постојат два типа на налози за тргување со мобилната апликација Olymp Trade, ценовни и временски налози. Со ценовни нарачки, можете да нарачате, во зависност од цената на која сте ограничени. Што се однесува до временските нарачки, можете да нарачате во одредено време, кое автоматски ќе се изврши во бараното време.

Со мобилната апликација Olymp Trade, можете да го користите вашиот отпечаток од прст како форма на најавување на вашата трговска сметка. Функцијата за препознавање отпечатоци е многу ретко да се најде, бидејќи бара напредна технологија. И покрај тоа што нема процес на најавување во два чекора, препознавањето на отпечатоци од прст е подобра алтернатива.

Со платформата за мобилни апликации, можете да активирате предупредувања и известувања преку поставките за мобилниот телефон. Ќе го видите во форма на притисни известување што се наоѓа во поставките на вашиот уред.

Генерално, мобилната апликација Olymp Trade е многу прифатлива за корисниците и им овозможува на трговците кои се во движење никогаш да не пропуштат суштинска можност за тргување. Мобилната апликација е достапна за трговци со софтвер, iOS и Android. Со Android, можете да ја овозможите функцијата за препознавање отпечаток од прст, како друга форма на најавување.

Добрите

 • Тргување 24/7
 • Лесен за користење
 • Достапно е препознавање отпечаток од прст за најавување
 • Достапни се над 200 финансиски пазари
 • Достапна е функцијата за повеќе графикони

Конс

 • Нема процес на најавување во два чекора

Преглед на Olymp TradeПазари и финансиски инструменти

Olymp Trade им нуди на клиентите шанса да тргуваат со акции, стоки, ETF, валути, криптовалути. Сепак, достапноста на инструментот ќе варира во зависност од тоа каде живее трговецот.

Приклучоците со Olymp се променливи и се потпираат на видовите на трговија што клиентот ги разгледува.

36 Валутни парови 9 Криптовалути
6 Стоки 13 Акции
10 Индекси 5 ЕТФ
Занаети со фиксно време

Преглед на Olymp TradeИстражување на пазарот и алатки за тргување

Olymp Trade има проширен опсег на едукативни материјали и ресурси, што им овозможува на трговците да ги едуцираат сè што им е потребно за да донесат добри трговски одлуки и да ги најдат најдобрите стратегии за тргување. Овие образовни ресурси се: вебинари, видео упатства, индикатори за трендови, објави на блогови и присуство на платформа на социјалните медиуми.

Olymp Trade се смета за еден од најмодерните и најпопуларните провајдери за тргување кои ги користат социјалните медиуми во нивна корист. Платформите за социјални медиуми како Facebook и YouTube се користат за ширење на образовни ресурси до нивните трговци. Секој клиент кој е заинтересиран да се образува во трговската индустрија има пристап да го стори тоа преку пренос во живо преку Фејсбук или да се придружи на вебинарите достапни на YouTube.

Видео упатствата достапни за трговците се состојат од упатства и видеа како да се артикулираат за каква било конфузија што трговците може да ја имаат во врска со веб-локацијата.

Добрите

 • Ги користи социјалните медиуми како едукативна алатка
 • Лесен пристап за трговците
 • Визуелна помош при користење на платформата
 • Бесплатни образовни ресурси
 • Дневни и неделни прегледи достапни на блогот
 • Интерактивни курсеви

Конс

 • Нема вести со ажурирања во живо
Исто така, постојат алатки за тргување кои на трговците ќе им бидат многу корисни за време на нивните трговски сесии. Најчестата алатка за тргување е економскиот календар, кој поставува предупредувања за најважните трговски настани што се случуваат во одредено време и датум. Сигналите за тргување исто така ви овозможуваат да се движите во одредена насока, преку аналитика и длабински податоци, за да можете да профитирате од вашето тргување што е можно поефикасно и да не се соочите со големи финансиски загуби.


Алатки за тргување на Olymp Trade

Постојат многу алатки за тргување обезбедени од Olymp Trade, кои се лесно достапни за сите трговци. Алатките за тргување вклучуваат фундаментална анализа, поддршка за криптовалути и други алатки што може да се најдат на нивната внатрешна платформа за тргување.
Олимписки алатки за тргување
Економски календар Поддршка за криптовалути
Алатка за откажување трговија Тргување во очекување
Сигнали за тргување

Добрите

 • Достапно за сите трговци
 • Лесен пристап и лесен за користење
 • Точни алатки за тргување
 • Достапно на веб платформа за тргување, десктоп платформа за тргување и мобилна апликација

Конс

 • Сигнали за тргување достапни само за иматели на ВИП-сметки

Преглед на Olymp TradeУслуги на клиентите

Со Olymp Trade, тие обезбедуваат поддршка за услуги на клиентите што е достапна 247. До поддршката за корисници може да се дојде преку е-пошта, телефонска поддршка или преку форма за контакт. Нивната телефонска поддршка е достапна во Јужна Африка и Аргентина.

Добрите

 • Достапно 24/7
 • Различни методи за поддршка на клиентите
 • Релевантни одговори

Конс

 • Услугата за клиенти на PO може да биде бавен процес


Средства за комуникација

 • Е-пошта
 • Телефонска поддршка
 • PO адреса
Многу трговци беа импресионирани од трговското искуство на Olymp Trade, особено во поддршката за услуги на клиентите и процесот на повлекување. Трговците кои побарале повлекување ги добиваат средствата за само 24 часа, додека имателите на ВИП сметки ги добиваат за неколку часа. Многу трговци кои ја користеа услугата за корисници беа благодарни на брзите и релевантни одговори што ги добија, но методот за поддршка на корисниците на PO се сметаше за бавен во споредба со другите опции за поддршка на клиентите.

Преглед на Olymp TradeОбразование на клиентите

Olymp Trade им овозможува на потенцијалните трговци, кои сакаат да станат искусни трговци, пристап до трговското искуство без да се соочат со каква било финансиска загуба, преку демо сметка. Демо-сметката нуди виртуелни средства од десет илјади од валутата по избор на трговецот, за да им даде можност да ги проценат придобивките од нивната внатрешна платформа за тргување.


Образовна понуда на Olymp Trade

 • Стратегии
 • Webinar DO
 • Webinar Forex
 • Демо сметка

Преглед на Olymp TradeЗаклучок

Olymp Trade е давател на трговски услуги што е создаден во 2014 година во Свети Винсент и Гренадини. Во моментов има 25.000+ активни корисници, користејќи ја нивната Стандардна сметка или нивната ВИП сметка. Olymp Trade се регулира со тоа што е член на реномираната Меѓународна финансиска комисија (IFC), која е посредник помеѓу трговецот и брокерот. Од членовите на ИФЦ се бара да поднесат годишен извештај како форма на мониторинг и евалуација, заедно со финансиска компензација од 20.000 УСД доколку има било каква финансиска злоупотреба предизвикана од брокерот.

Olymp Trade е еден од најпознатите брокери. Сепак, тие не прифаќаат клиенти од различни земји, вклучително, но не ограничувајќи се на САД, ОК и Јапонија. Тие се исто така еден од ретките брокери кои имаат силно присуство на социјалните медиуми, користејќи ги социјалните медиуми како едукативна алатка преку која трговците можат да учат.

Thank you for rating.