Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade

Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade


Како да повлечете пари во Olymp Trade

Платформата Olymp Trade се стреми да ги исполни највисоките стандарди за квалитет за извршување на финансиски трансакции. Уште повеќе, ги одржуваме едноставни и транспарентни.

Стапката на повлекување средства е зголемена за десет пати од основањето на компанијата. Денес, повеќе од 90% од барањата се обработуваат во текот на еден трговски ден.

Сепак, трговците често имаат прашања за процесот на повлекување средства: кои системи за плаќање се достапни во нивниот регион или како можат да го забрзаат повлекувањето.

За оваа статија, ги собравме најчесто поставуваните прашања.


На кои начини на плаќање можам да повлечам средства?

Можете да повлечете средства само на вашиот начин на плаќање.

Ако сте уплатиле со 2 начини на плаќање, повлекувањето на секој од нив треба да биде пропорционално на износите на плаќање.


Дали треба да дадам документи за повлекување средства?

Нема потреба да давате ништо однапред, ќе треба само да прикачите документи по барање. Оваа постапка обезбедува дополнителна сигурност за средствата во вашиот депозит.

Ако вашата сметка треба да се потврди, ќе добиете инструкција како да го направите тоа преку е-пошта.


Како да повлечам пари


Повлекување со помош на мобилен уред

Одете на вашата корисничка сметка на платформата и изберете „Повеќе“.

Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Изберете "Повлечете".
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Ќе ве одведе до посебен дел на веб-страницата на Olymp Trade.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Во блокот „Достапно за повлекување“ ќе ги најдете информациите за тоа колку можете да повлечете.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Изберете ја сумата. Минималниот износ за повлекување е $10/€10/R$50, но може да варира за различни платежни системи. Кликнете на „Испрати барање“.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Почекајте неколку секунди, ќе го видите вашето барање.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Проверете ја вашата уплата во Трансакции.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade


Повлекување со помош на работна површина

Одете на вашата корисничка сметка на платформата и кликнете на копчето „Плаќања“.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Изберете „Повлечете“.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Ќе ве одведе до посебен дел на веб-страницата на Olymp Trade.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Во блокот „Достапно за повлекување“ ќе ги најдете информациите за тоа колку можете да повлечете.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Изберете ја сумата. Минималниот износ за повлекување е $10/€10/R$50, но може да варира за различни платежни системи. Кликнете на „Испрати барање“.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Почекајте неколку секунди, ќе ја видите вашата уплата.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Што треба да направам ако банката го одбие моето барање за повлекување?

Не грижете се, можеме да видиме дека вашето барање е одбиено. За жал, банката не ја наведува причината за одбивањето. Ќе ви испратиме е-пошта во која ќе опишеме што да правите во овој случај.


Зошто ја добивам бараната сума во делови?

Оваа ситуација може да настане поради оперативните карактеристики на платните системи.

Побаравте повлекување, а само дел од бараниот износ ви е префрлен на вашата картичка или е-паричник. Статусот на барањето за повлекување сè уште е „Во процес“.

Не грижете се. Некои банки и платежни системи имаат ограничувања за максималната исплата, така што поголема сума може да се кредитира на сметката во помали делови.

Бараниот износ ќе го добиете во целост, но средствата ќе бидат префрлени во неколку чекори.

Ве молиме имајте предвид: можете да направите ново барање за повлекување само откако претходното ќе биде обработено. Не може да се направат неколку барања за повлекување одеднаш.


Откажување на повлекување средства

Потребно е извесно време да се обработи барањето за повлекување. Средствата за тргување ќе бидат достапни во целиот овој период.

Меѓутоа, ако имате помалку средства на вашата сметка отколку што сте побарале да се повлечете, барањето за повлекување ќе се откаже автоматски.

Освен тоа, самите клиенти можат да ги откажат барањата за повлекување со одење во менито „Трансакции“ на корисничката сметка и откажување на барањето.


Колку долго ги обработувате барањата за повлекување

Правиме се од себе да ги обработиме сите барања на нашите клиенти што е можно побрзо. Сепак, може да потрае од 2 до 5 работни дена за да се повлечат средствата. Времетраењето на обработката на барањето зависи од начинот на плаќање што го користите.


Кога се дебитираат средствата од сметката?

Средствата се дебитираат од трговската сметка откако ќе се обработи барањето за повлекување.

Ако вашето барање за повлекување се обработува во делови, средствата исто така ќе бидат дебитирани од вашата сметка на делови.


Зошто кредитирате депозит директно, но одвојте време за да обработите повлекување?

Кога ќе надополните, ние го обработуваме барањето и директно ги кредитираме средствата на вашата сметка.

Вашето барање за повлекување го обработуваат платформата и вашата банка или платен систем. Потребно е повеќе време за да се заврши барањето поради зголемувањето на договорните страни во синџирот. Освен тоа, секој платен систем има свој период на обработка на повлекување.

Во просек, средствата се кредитираат на банкарска картичка во рок од 2 работни дена. Сепак, на некои банки може да им бидат потребни до 30 дена за да ги префрлат средствата.

Сопствениците на е-паричници ги добиваат парите откако платформата ќе го обработи барањето.

Не грижете се ако го видите статусот „Исплатата е успешно извршена“ на вашата сметка, но не сте ги добиле средствата.

Тоа значи дека сме ги испратиле средствата и барањето за повлекување сега е обработено од вашата банка или платниот систем. Брзината на овој процес е надвор од наша контрола.


Како да повлечам средства на 2 начини на плаќање

Ако надополнувате со два начини на плаќање, износот на депозитот што сакате да го повлечете треба да биде пропорционално распределен и испратен до овие извори.

На пример, трговец има депонирано 40 долари на својата сметка со банкарска картичка. Подоцна, трговецот направил депозит од 100 долари користејќи го е-паричникот Neteller. После тоа, тој или таа го зголеми салдото на сметката на 300 долари. Вака може да се повлечат депонираните 140 долари: 40 долари треба да се испратат на банкарската картичка 100 долари треба да се испратат на е-паричникот на Neteller Ве молиме имајте предвид дека ова правило важи само за износот на средствата што некој ги депонирал. Добивката може да се повлече на кој било начин на плаќање без ограничувања.

Ве молиме имајте предвид дека ова правило важи само за износот на средствата што некој ги депонирал. Добивката може да се повлече на кој било начин на плаќање без ограничувања.

Ова правило го воведовме затоа што како финансиска институција мора да ги почитуваме меѓународните правни прописи. Според овие прописи, износот за повлекување на 2 и повеќе начини на плаќање треба да биде пропорционален на износите на депозитите направени со овие методи.


Зошто од мене се бара да ги дадам деталите за мојот е-паричник ако сакам да повлечам средства на мојата банкарска картичка?

Во некои случаи, не можеме да испратиме износи што го надминуваат почетниот депозит направен со банкарска картичка. За жал, банките не ги откриваат причините за одбивањето. Доколку се појави оваа ситуација, ќе ви испратиме детални информации преку е-пошта или ќе ве контактираме по телефон.

Како да депонирате пари во Olymp Trade


Кои начини на плаќање можам да ги користам?

Постои единствена листа на начини на плаќање достапна за секоја земја. Тие можат да се групираат во:

  • Банкарски картички.
  • Дигитални паричници (Neteller, Skrill, итн.).
  • Генерирање фактури за плаќање во банки или специјални киосци.
  • Локални банки (банкарски трансфери).
  • Криптовалути.

На пример, можете да ги депонирате и повлечете вашите средства од Olymp Trade во Индија со помош на банкарски картички Visa/Mastercard или со создавање виртуелна картичка во системот AstroPay, како и со користење на е-паричници како Neteller, Skrill, WebMoney, GlobePay. Трансакциите со биткоин се исто така добри.


Како да направам депозит


Депонирајте користејќи Desktop

Кликнете на копчето „Плаќања“.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Одете на страницата Депозит.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Изберете начин на плаќање и внесете го износот на вашиот депозит. Минималниот износ на депозит е само $10/€10. Сепак, тоа може да варира за различни земји.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Некои од опциите за плаќање во списокот.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Системот може да ви понуди бонус за депозит, искористете го бонусот за да го зголемите депозитот.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Ако надополнувате со банкарска картичка, можете да ги складирате деталите за вашата картичка за да направите депозити со еден клик во иднина.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Кликнете на синото копче „Плати...“.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Внесете ги податоците на картичката и кликнете на „Плати“.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Сега можете да тргувате на вистинска сметка.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp TradeДепонирајте користејќи мобилен уред

Кликнете на копчето „Депозит“.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Изберете начин на плаќање и внесете го износот на вашиот депозит. Минималниот износ на депозит е само $10/€10. Сепак, тоа може да варира за различни земји.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Некои од опциите за плаќање во списокот.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Системот може да ви понуди бонус за депозит, искористете го бонусот за да го зголемите депозитот.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Ако надополнувате со банкарска картичка, можете да ги складирате деталите за вашата картичка за да направите депозити со еден клик во иднина.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Кликнете на „Плати...“.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Внесете ги податоците на картичката и кликнете на зеленото копче „Плати“.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade
Сега можете да тргувате на вистинска сметка.
Како да се повлечете и да направите депозит пари во Olymp Trade

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Кога ќе се кредитираат средствата?

Средствата обично се кредитираат на трговските сметки брзо, но понекогаш може да потрае од 2 до 5 работни дена (во зависност од вашиот давател на плаќања.)

​​Ако парите не се кредитираат на вашата сметка веднаш откако ќе направите депозит, ве молиме почекајте 1 час. Ако по 1 час сè уште нема пари, почекајте и проверете повторно.


Префрлив средства, но тие не беа кредитирани на мојата сметка

Проверете дали трансакцијата од ваша страна е завршена.

Ако трансферот на средства беше успешен од ваша страна, но износот сè уште не е кредитиран на вашата сметка, ве молиме контактирајте го нашиот тим за поддршка преку разговор, е-пошта или телефонска линија. Сите информации за контакт ќе ги најдете во менито „Помош“.

Понекогаш има некои проблеми со платните системи. Во вакви ситуации, средствата или се враќаат на начинот на плаќање или се кредитираат на сметката со задоцнување.


Дали наплаќате такса за брокерска сметка?

Доколку клиентот не извршил тргување со жива сметка или/и не депонирал/повлекол средства, на нивните сметки ќе се наплатува месечен надомест од 10 американски долари (десет американски долари или негов еквивалент во валутата на сметката). Ова правило е вградено во регулативите за нетргување и политиката за KYC/AML.

Доколку нема доволно средства на корисничката сметка, износот на надоместокот за неактивност е еднаков на состојбата на сметката. Нема да се наплаќа такса на сметка со нулта салдо. Доколку нема пари на сметката, не се плаќа долг кон компанијата.

На сметката не се наплаќа надоместок за услуга под услов корисникот да направи една трговска или нетргувачка трансакција (депонирање/повлекување средства) на неговата сметка во живо во рок од 180 дена.

Историјата на такси за неактивност е достапна во делот „Трансакции“ на корисничката сметка.


Дали наплаќате провизија за уплата/повлекување средства?

Не, компанијата ги покрива трошоците за таквите провизии.


Како можам да добијам бонус?

За да добиете бонус, потребен ви е промотивен код. Го внесувате кога ја финансирате вашата сметка. Постојат неколку начини да добиете промотивен код:

– Може да биде достапен на платформата (проверете го табот Депозит).

– Може да се добие како награда за вашиот напредок на Traders Way.

– Исто така, некои промотивни кодови може да бидат достапни во официјалните групи/заедници на социјалните медиуми на брокерите.


Што се случува со моите бонуси ако откажам повлекување средства?

Откако ќе поднесете барање за повлекување, можете да продолжите да тргувате користејќи го вкупното салдо додека бараниот износ не се задолжи од вашата сметка.

Додека вашето барање се обработува, можете да го откажете со кликнување на копчето Откажи барање во областа за повлекување. Ако го откажете, и вашите средства и бонуси ќе останат на место и достапни за користење.

Ако бараните средства и бонуси се веќе дебитирани од вашата сметка, сепак може да го откажете барањето за повлекување и да ги вратите бонусите. Во овој случај, контактирајте со поддршката за корисници и побарајте помош од нив.
Thank you for rating.