Si të tregtoni me treguesin Momentum në Olymp Trade

Si të tregtoni me treguesin Momentum në Olymp Trade

Treguesit ofrojnë ndihmë për tregtarët në marrjen e vendimeve për hapjen dhe mbylljen e pozicioneve. Ka lloje të ndryshme të tyre. Ky artikull ka të bëjë me treguesin Momentum të popullarizuar nga tregtari Martin Pring.

Cili është treguesi i momentit?

Treguesi Momentum është një mjet që mat çmimin aktual dhe e ndan atë me çmimin e mbylljes në fillim të periudhës së shlyerjes. Është në ofertën Olymp Trade dhe i përket grupit të treguesve të momentit.

Si të vendosni treguesin e Momentit në grafikun e Tregtisë Olimpike

Së pari, regjistrohuni në llogarinë tuaj Olymp Trade. Gjeni ikonën e analizës së grafikut dhe klikoni mbi të. Dritarja e analizës së grafikut do të shfaqet me 3 skeda të përfshira. E para përmban tregues. Ju duhet të zgjidhni grupin e treguesve të momentit. Atëherë do të mund të shihni 'Momentum' në listën që do të shpaloset në anën e djathtë.

Më pas do të shihni dritaren me cilësimet e treguesve. Ju mund të rregulloni ngjyrën dhe gjerësinë e linjës Momentum. Ju gjithashtu mund të ndryshoni periudhën e tij në varësi të kornizës kohore dhe strategjisë që po përdorni. Për tregti më të avancuar ekziston edhe mundësia për të ndryshuar burimin, por unë do të rekomandoja ta lini atë si parazgjedhje. Ai përcakton vlerën me të cilën paraqitet treguesi.

Momenti do të shfaqet në një dritare të veçantë nën grafikun tuaj të çmimeve. Ajo merr formën e një linje që lëkundet rreth vlerës së pranuar të çmimit të parë të mbylljes në periudhën e shënuar si rreshti 0.

Si të tregtoni me Momentin në Tregtinë Olimpike

Në përgjithësi, Momenti tregon ndryshimin midis çmimit të parë të mbylljes dhe atij aktual. Nëse çmimi bie në lidhje me çmimin e mbylljes nga periudha n prapa, treguesi do të bjerë nën vijën 0. Nëse çmimi rritet, treguesi do të rritet së bashku me të.

Para se të hapni një pozicion tregtar, duhet të analizoni situatën e përgjithshme të tregut. Qëndroni të përditësuar me lajmet për të parashikuar lëvizjet e çmimeve. Vendosni kornizën kohore të zgjedhjes suaj. Përdorni dy tregues të Momentit me periudha të ndryshme për të marrë rezultatet më të mira. E para duhet të përdoret si konfirmim i trendit aktual (periudha 20) dhe e dyta si linjë sinjali (periudha 3).

Shkoni gjatë me Momentumin

Për të hapur një pozicion afatgjatë me ndihmën e dy treguesve të Momentit, duhet të vlerësoni lëvizjen e përgjithshme të çmimit. Shikoni grafikun dhe kontrolloni nëse çmimi po rritet. Pastaj shikoni Momentin me vlerën e periudhës 20. Nëse lëviz mbi vijën e mesme, ju keni marrë konfirmimin e trendit në rritje. Hapi i fundit është të kapni momentin kur Momenti i dytë me pikën 3 kalon vijën 0 nga poshtë lart dhe vazhdon të rritet.

Si të tregtoni me treguesin Momentum në Olymp Trade
Pozicionet e mundshme të gjata me dy tregues të Momentit

Shkoni shkurt me Momentumin

Për të hapur një pozicion të shkurtër, duhet të dalloni trendin rënës në grafikun e çmimeve. Konfirmo me Momentin e parë (20). Nëse lëviz nën vijën 0, padyshim që ka një tendencë rënëse në treg. Tani, prisni që Momenti i dytë të kalojë vijën 0 në rrugën e tij poshtë. Këto janë pikat e mira për ju për të hapur një tregti të shkurtër.

Si të tregtoni me treguesin Momentum në Olymp Trade
Pozicionet e mundshme short me dy tregues Momentum

Fjalët e fundit

Treguesi Momentum përdoret zakonisht në shumë strategji tregtare. Është mjaft e thjeshtë dhe nuk ngec. Sidoqoftë, duhet të mbani mend se nuk ka asnjë tregues dhe as strategji që mund të garantojë sukses. Për të forcuar shanset tuaja për të fituar, mund të kombinoni Momentumin me një tregues tjetër, si p.sh. Bandat Bollinger. Konsideroni grafikun shembullor më poshtë.

Si të tregtoni me treguesin Momentum në Olymp Trade
Treguesi i momentit i kombinuar me brezat Bollinger

Lajmi i mirë është se ekziston një llogari demo falas në platformën Olymp Trade. Furnizohet me para virtuale dhe nuk ka afat kohor për ta përdorur. Ky është një vend i mrekullueshëm për ju për të testuar tregues të rinj, periudha dhe kombinime të ndryshme.

Ju inkurajoj të lini një koment në seksionin e komenteve më poshtë. Do të isha shumë i lumtur të dëgjoja nga ju!

Thank you for rating.
PËRGJIGJE NJË KOMENT Anulo përgjigjen
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!
Lini një koment
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!